Hannelore sekte. HANNELORE

Het schokkende verhaal van Hannelore die uit een sekte werd bevrijd

hannelore sekte

Hun leven heeft meestal al te lang onder invloed van de nare ervaringen gestaan. Het werd steeds gemener en negatiever, maar toen kon ik al niet meer terug. Hij kreeg destijds tbs met dwangverpleging. Het gezin is aangesloten bij de Evangelische Gemeente Hoogeveen. School en huiswerk was niet zo belangrijk. Al die jaren ben ik blijven doen waar ik goed in ben: de slachtoffers van hersenspoeling, van destructieve sektes bijvoorbeeld, als ook hun oude sociale omgeving naar beter vaarwater helpen, preventielessen op scholen geven en professionals in de samenleving trainen op het gebied van sektes, hersenspoeling, loverboys en de specifieke kennis die ik als exitcounselor bezit over destructieve controletechnieken delen met professionals in de samenleving.

Next

Libris

hannelore sekte

Daarna bij Jinek Hannelore, het meisje uit de sekte van Sipke Vrieswijk, die haar verhaal vertelde aan Frank Krake. Ik zag die dubbelheid toen niet. De documentaire is gemaakt naar aanleiding van het verschijnen van het boek Hannelore, het meisje uit de sekte geschreven door Frank Krake, dat op 5 februari verscheen bij uitgeverij Achtbaan. Over Sipke Vrieswijk heb ik veel geschreven. Ik was een marionet van Vrieswijk en zijn partner Aagje Folkerts. Arbeidsuitbuiting: veel voor niets moeten werken 11.

Next

KIJKTIP

hannelore sekte

Hersenspoelen Hannelores ouders raken in de jaren tachtig gefascineerd door de preken van de Sipke Vrieswijk. Hoe ze werd misbruikt door De Profeet en hoe ze uiteindelijk door de Tubbergse agent Peter Withag uit de klauwen van de sekteleider en zijn minnares werd bevrijd. Met dit boek geeft hij een inkijk in een Nederlandse sekte en wat daar allemaal gebeurt. Je doet dingen waarvan je dacht dat je ze nooit zou doen. Bijvoorbeeld bij de ouders van mijn vriend Eduard in Hoogeveen. Mij was geleerd: de buitenwereld is schijnheilig. Omdat Hij ook als mens geleefd heeft.

Next

Hannelore: de sekte van Sipke Vrieswijk, ‘een verhaal’

hannelore sekte

De kerk breekt geen familiebanden, en er zijn regels die de macht van charismatische leiders inperken. Ze groeide als klein meisje op tot puber in de Evangelische Gemeente Gods in Velddriel. Dat allemaal zelf uitvinden was heel vermoeiend. Hannelores verhaal lijkt wellicht op een bizar incident, maar niets is minder waar. Haar leven speelde zich grotendeels af binnen de muren van een oud klooster in Nederland. Tekst gaat verder onder kader Hoe herken je een sekte? Ze is dan nog maar een peuter.

Next

Het schokkende verhaal van Hannelore die uit een sekte werd bevrijd

hannelore sekte

Hannelore mag steeds minder contact hebben met haar moeder; haar vader en zusje worden weggestuurd. Van politieman Withag hoorde hij jaren geleden voor het eerst over een meisje dat mede door zijn toedoen uit de klauwen van een sekte was gered. Zoals gezegd: Ik schrijf hier al jaren over. Pas jaren later was Hannelore in staat om aangifte te doen. Dan zou mijn enige antwoord zijn: mijn vertrouwen in God.

Next

Boekreview: Hannelore het meisje uit de sekte.

hannelore sekte

Ook Hannelore heeft er lang over gedaan om niet terug te willen. Het klinkt raar, maar ik dacht er als tiener nooit zo over na dat hij zelf dingen deed die niet door de beugel konden. Misbruik In de sekte in Gelderland gold een streng regiem. Dit boek biedt een unieke blik op het leven in een sekte. Meerdere oud- sekteleden komen nu alsnog naar buiten met wat hen binnen die religieuze groepering is overkomen. Met moeders verdriet kon ik niet omgaan, omdat het raakte aan mijn eigen verdriet.

Next

KIJKTIP

hannelore sekte

Toch gaat er aan dat soort zaken een heel proces vooraf. Inmiddels is ze 42, getrouwd en heeft ze vier kinderen. De Tubbergse politieagent Peter Withag ontving een bijzondere melding uit Geesteren, waar Hannelores moeder tijdelijk onderdak had gevonden. Ik vond het klooster prachtig. Soms bellen ze op voor een consult in mijn praktijk.

Next

Hannelore van Frank Krake

hannelore sekte

Ik heb er graag aan meegewerkt. . Respect voor hannelore, wat zal ze heen en weer geslingerd zijn tussen twee werelden. Die zet alles op alles om Hannelore voor haar 18e verjaardag uit de sekte te krijgen. Moest het manuscript regelmatig wegleggen en slikken om de aangrijpende passages die er in voor komen. Waarom is er zonde in de wereld? Daar geef ik dan toestemming voor.

Next